Menu

SWF file not found. Please check the path.

Elindult az előnevezés a 35. Balaton-átúszásra.

  • Kategória: Úszás

Magyarország ikonikus sporteseménye idén július 1-jén lesz. A vállalkozó kedvűek 2017-ben is Révfülöpről indulva, majd Balatonboglárra érkezve ússzák át a Balatont. Az 5.2 km-es táv célzott felkészüléssel minden kalandvágyó, úszni tudó ember számára leküzdhető. A távot szabadon választott úszásnemben lehet teljesíteni, bárki nevezhet, akinek egészségi állapota azt megengedi. Rajthoz állni csak orvosi igazolással lehet. Ha nincs orvosi igazolásod, a helyszínen megvizsgáltathatod magad.

Bővebben: Elindult az előnevezés a 35. Balaton-átúszásra.

35. Balaton-átúszás: még négy hónap a rajtig!

  • Kategória: Úszás

Az idei Balaton-átúszás rajtjáig még pontosan négy hónap a hátralevő idő. A BSI társrendezvényén július 1-jén lehet majd rajthoz állni és megtenni a Révfülöp és Balatonboglár közti hagyományosan 5,2 km-es távot. A klasszikus átúszás minden sportember számára bakancslistás esemény. Legalább egyszer az életben neki kell vágni, igaz csak kellő felkészültség esetén.

Bővebben: 35. Balaton-átúszás: még négy hónap a rajtig!

II. BUI Mikulás Kupa

  • Kategória: Úszás

Az utánpótlássport és a Balaton-átúszás fellegváraként ismert Balatonboglár télvíz idején is számos sportesemény helyszínéül szolgál. Az Urányi János Sport és Szabadidő Központ úszómedencéjében már második alkalommal csobbantak vízbe a Balatoni Úszóiskola által megrendezett Mikulás kupa résztvevői. A Dél-dunántúli úszópartin nem akárki várta a gyerekeket, talán már meg is fejtettétek... személyesen, a nagyszakállú!

Bővebben: II. BUI Mikulás Kupa

Poreč öbölúszás 2016 (Porečki Delfin)

  • Kategória: Úszás

Ha szeptember első hétvégéje, akkor porecsi öbölúszás. Magyarországról az idei évben is több százan érkezett az Isztria fővárosába azok a sportemberek, akik a Balaton-átúszás után a tengerben is bizonyítani akarták rátermettségüket, kitartásukat. 17 éve már annak, hogy a Balaton átúszás ötletén felbuzdulva megszervezzék az első Porecsi nyílt tengeri erőpróbát.

Bővebben: Poreč öbölúszás 2016 (Porečki Delfin)

Balaton-átúszás 2016

  • Kategória: Úszás

Ideális időjárási körülmények között rendezték meg a Révfülöp és Balatonboglár közötti 5,2 kilométeres, sorrendben 34. Suzuki Balaton-átúszást. Több ezer embert szállítottak az északi partra a Bahart hajói és kompjai Balatonboglárról, hogy Révfülöpről indulva teljesítsék az ország legnagyobb szabású úszópróbáját.

Már kora reggel több száz méteres sorok kígyóztak a boglári hajóállomáson, hogy átkeljenek a túlpartra. Az első próbázók 7.30, az utolsók pedig – a siófoki meteorológiai intézet és a Balatoni Vízirendészet vezetőinek a véleményét figyelembe véve – délben rajtoltak el. Nevezési rekord nem, de a tavalyi rekord megdőlt, hiszen míg 2015-ben 8161-en az idén 8223 an vágtak neki az úszópróbának.

Bővebben: Balaton-átúszás 2016

Poreč öbölúszás 2014 (15. Porečki Delfin)

  • Kategória: Úszás

Ha szeptember első hétvégéje, akkor porecsi öbölúszás. Magyarországról az idei évben is több százan érkezett az Isztria fővárosába azok a sportemberek, akik a Balaton-átúszás után a tengerben is bizonyítani akarták rátermettségüket, kitartásukat. 15 éve már annak, hogy a Balaton átúszás ötletén felbuzdulva megszervezzék az első Porecsi nyílt tengeri erőpróbát.

Bővebben: Poreč öbölúszás 2014 (15. Porečki Delfin)

31. Balaton-átúszás 2013

  • Kategória: Úszás

Az idei, 31. Balaton-átúszáson 7740-en vettek részt Révfülöp és Balatonboglár között. A szervezők tájékoztatása szerint az 5200 méteres távon ezúttal 1 óra 9 perc volt a legjobb úszóidő. Az első úszok reggel 8 órakor vetették magukat a habokba Révfülöpnél. Utána órákon keresztül egymás után startoltak az úszok. A próbálkozókat remek idő és víz várta , a biztonságukról a húsz méterenként helyezkedő motorcsónakok és vitorlás hajók gondoskodtak. Szőlőcukrot, innivalót biztosítottak a versenyzőknek, illetve partra szállították azt, aki feladta.

Bővebben: 31. Balaton-átúszás 2013

Balasport információk

Cím: 8700 Marcali, Széchenyi u. 39.
Telefon: 00 36 30 598 5 598
E-mail cím: info@balasport.hu

Facebook oldal: facebook.com/balasport