Menu

SWF file not found. Please check the path.

XII. Pécs Ritmikus Gimnasztika Kupa magazin

Ezúttal 11 ország 20 egyesületéből közel 200 versenyző vett részt a 12. Pécs Kupán. A hazaiak izraeli, ír, horvát, szerb, ukrán osztrák, orosz, Lengyel, bosnyák és szlovén versenyzőkkel mérhették össze tudásukat, de emellett a legjobb hazai egyesületek is képviseltették magukat. A Pécsi Ritmikus Gimnasztika Egyesület Baranya megye első és legrégebbi ritmikus gimnasztika egyesülete, a népszerűségét mi sem jelzi jobban, mint hogy közel 100 gyermek és öt edző tagja az egyesületnek.

A ritmikus gimnasztika gyakorlatokban a balett, torna és a tánc elemei vannak teljes harmóniában. A versenyzők egyénileg vagy csapatban is megmérettethetik magukat. A tornagyakorlatokat az 5 kézi szer valamelyikével mutatják be, ezek a karika, a kötél, a labda, a szalag és a buzogány.

Pécsi Ritmikus Gimnasztika Egyesület versenyzői nemzetközi versenyeken is megméretetik magukat. Az elmúlt év végén Az Első Nemzetközi Dubai Kupán az Egyesült Arab Emirátuskoban, majd Észtországban a Miss Valentine Cup Tartu versenyen, valamint Horvátországban, Szerbiában és Ausztriában a Graz Kupán is képviselték a pécsi egyesületet.

A lányok ezen kívül természetesen hazai versenyeken és a Ritmikus Gimnasztika Szövetség által szervezett vidékbajnokságon is eredményesen szerepelnek.

A versenyen négy éves kortól mutatták be gyakorlataikat a Lauber Dezső Sportcsarnokban rendezett 12. Pécs Kupán. Az edzők célja az Ritmikus Gimnasztika népszerűsítése, egy magas fokú mozgáskoordináció kialakítása, esztétikus, szép mozgás megtanítása, akrobatikus elemek kiviteleztetése. Az edzők tapasztalatból tudják, hogy milyen fontos a versenyeztetés. A Pécs kupára évről évre szívesen jönnek nemcsak külföldről, de a hazai egyesületek versenyzői is. Vass Dóra, 38-szoros felnőtt egyéni magyar bajnok ritmikus gimnasztikázó, aki edzőként fiatal tornászokkal érkezett.

Az egyéni versenyzők egyszerre egy kéziszerrel szerepelnek. A győztes az, aki a legmagasabb pontszámot éri el a zsűri értékelése alapján. Minden zsűri a bírók három csoportjából áll, mely értékeli a technika vagy nehézségi fokot, a művészi és kiviteli teljesítményt.

A versenyzők számára a hétköznapok az is edzésekről, valamint a gyakorlatok tökéletesítéséről, a hétvégék pedig a versenyekről szólnak.

Balasport információk

Cím: 8700 Marcali, Széchenyi u. 39.
Telefon: 00 36 30 598 5 598
E-mail cím: info@balasport.hu

Facebook oldal: facebook.com/balasport