Menu

SWF file not found. Please check the path.

10. Mapei Tour de Zalakaros (előzetes)

Tízedik alkalommal rendezték meg Zalakaroson az országúti szakág egyik legnagyobb versenyét, a Mapei Tour de Zalakarost, ahol a szombati csapat időfutamon, és a vasárnapi három távon több mint másfél ezer kerékpáros vágott neki a Zalai dombságnak 127, 60 vagy 33 km-en.Verőfényes napsütés, de erőteljes szél köszöntötte Zalakarosra érkezőket június 17-én, szombaton, az idén debütáló Szabadics Ride Company Challenge elnevezésű céges csapat időfutam versenyen, ahol 4-5 fős csapatok mérték össze erejüket, 33 km-en. Az útvonal nagy része megegyezett a másnapi Karos Spa Kis-Balaton családi túrával, csak a tempóban mutatkozott elég jelentős különbség.A maratonosok mezőnyében a zalakarosi kötődésű Simon Péter haladt az élen, és végül a Campagnolo Zalakaros Maratonon a mezőny legjobbjaként, 3:09:20 alatt ért célba. A hölgyek abszolút versenyében a Speedway versenyzője, Tache Marike győzött.

Bővebben: 10. Mapei Tour de Zalakaros (előzetes)

10 órás MTB verseny Marcaliban

2017-ben ismét útjára indult az ultra mountain bike versenysorozat az XCU mountain bike Széria Bajnokság! A négy állomásos sorozat első 10 órás versenyének, Marcali volt a helyszíne. Két kilométert tekerhettek körönként a somogyi lankák között a bringások. A szintkülönbség 32 méter, ami ugyan csekélynek tűnik, de a fürdő körüli kavicsos - döngölt földes utakon, higgyék el elég rázós futam. Az egész napos ultra verseny próbára teszi a szellemet és a fizikumot egyaránt. Az egyéni versenyzőktől az akár a 4 fős felnőtt és a 6 fős gyermek csapatokig 33 csapat, 71 versenyzője taposta a pedált folyamatosan.

Bővebben: 10 órás MTB verseny Marcaliban

IX. Mapei Tour de Zalakaros 2016

2016 ban is megrendezésre került Magyarország egyik legnagyobb szabású országúti kerékpáros versenye a Mapei Tour De Zalakaros, melynek a festői szépségű Zalakaros városa adott otthont.

Bringásokkal telt meg a zalakarosi Gyógyfürdő tér már a pénteken. A kiosztásra kerülő rajtcsomagokba többféle meglepetést rejtettek a szervezők, többek között Zalakarosi fürdőbelépőket, belépőjegyeket a Zobori KalandoZoo kalandparkba, de ezen kívül számtalan wellness hétvége is gazdára vár, több neves zalakarosi szálloda jóvoltából.

Bővebben: IX. Mapei Tour de Zalakaros 2016

Tour de Pelso 2015

Rekkenő hőségben 780-an tekerték körbe a Balatont június 6-án a Tour de Pelso Balaton Maraton keretein belül. A Pelso Kupa elmaradásával sokan átneveztek arról a futamról a maratonosok közé, így a szokásosnál erősebb maraton mezőny gyűlt össze a siófoik kikötőben a 9 órás rajthoz. Azoknak a résztvevőknek, akik az élbolyban tervezték a napot (így nem terveztek be megállást a frissítő pontoknál, melyből 5 is volt a 200 km során) a legnagyobb kihívást a vízutánpótlás jelentette a 35 fokos kánikulában.

Bővebben: Tour de Pelso 2015

III. 10 órás MTB verseny Marcaliban - VIDEO

Nem is indulhatott volna jobban a 2015-ös Mountenbike szezon, mint a Marcaliban megrendezett III. alkalommal életre hívott 10 Órás Mountenbike Derbyvel. Borús, csepergős időben álltak rajtoz a versenyzők, akik nagy várakozással indultak neki a 10 órán át zajló futamnak. Az egész országból Marcaliba sereglettek a kerékpársport szerelmesei, így Szegedtől Sopronig, Budapesttől Zalaegerszegig érkeztek bringások az évad eleji megmérettetésre.

Bővebben: III. 10 órás MTB verseny Marcaliban - VIDEO

Tour de Pelso 2014

A hűvös reggel ellenére közel kétezren gyülekeztek ma reggel Siófokon a Tour de Pelso négy különböző futamainak rajtjához. A Cube Pelso Kupa és a Shimano Balaton maraton a teljes tó körül, mintegy 200 km-en zajlott, a 76 km-es Tihany-túra és a 25 km-es családi túra pedig a könnyebb kihívás kedvelőinek szól. Idén megúszta eső nélkül a napot minden résztvevő. Bővebben: Tour de Pelso 2014

Balasport információk

Cím: 8700 Marcali, Széchenyi u. 39.
Telefon: 00 36 30 598 5 598
E-mail cím: info@balasport.hu

Facebook oldal: facebook.com/balasport